رایج ترین معایب و مشکلات دستگاه حضور و غیاب چیست؟

در این مقاله خواهید آموخت

دستگاه های حضور و غیاب انواع مختلفی دارند که هر یک از آن ها دارای مشخصات ویژه ای هستند. این دستگاه ها به طور کلی شامل دستگاه حضور و غیاب کارتی، اثر انگشت و تشخیص چهره می شوند. ما در این مقاله از سایت بزرگ طلوع پردیس، به معایب، ایرادات و یا مشکلات دستگاه حضور غیاب اشاره کرده ایم. با ما همراه باشید.

مشکلات و معایب دستگاه های حضور و غیاب کارتی

در سیستم های حضور و غیاب کارتی، دو نوع روش وجود دارد؛ شناسایی با تماس کارت و دستگاه و شناسایی بدون تماس کارت و دستگاه. صفر تا صد پروسه ثبت تردد کاربر در این روش، به سنسور یا اسلات کارت متکی بوده و اگر این بخش ها با مشکل روبرو شوند، عملاً شما نمی توانید از کارت خود استفاده نمایید.

به همین خاطر پیشنهاد می کنیم اگر قصد دارید از دستگاه های حضور و غیاب کارتی استفاده نمایید، دستگاه هایی را خریداری کنید که در کنار این قابلیت، از روش های دیگر احراز هویت فرد مثل اثر انگشت یا کد یا تشخیص چهره برخوردار است.

در این صورت اگر با بروز مشکل روبرو شوید، باز هم می توانید با کمک روش های دیگر احراز هویت، عملیات شناسایی و ثبت تردد خود را صورت دهید. در بخش زیر، دو نوع روش شناسایی با کارت را در دستگاه های حضور و غیاب کارتی بررسی کرده ایم.

مشکلات دستگاه حضور و غیاب کارتی تماسی

کارت های تماسی کارت هایی هستند که روی آن ها بارکد و قطعات مغناطیسی تعبیه شده و عملکرد دستگاه حضور و غیاب با این بخش ها صورت می پذیرد. این قطعات با گذر از اسلات تعبیه شده در دستگاه حضور و غیاب، هویت کاربر را تشخیص داده و تردد وی را ثبت می کند.

مشکل بزرگی که روش شناسایی با استفاده از کارت های تماسی در دستگاه های حضور و غیاب کارتی وجود دارد، این است که رخ دادن هر گونه نقص فنی و ایراد در این اسلات ها موجب بر هم خوردن فرآیند شناسایی فرد شده و عملاً عملکرد دستگاه را متوقف می کند.

مشکلات دستگاه حضور و غیاب کارتی بدون تماس

دومین نوع از دستگاه های حضور و غیاب کارتی، دستگاه هایی هستند که کاربر برای شناساندن خود به سیستم، نیازی به تماس کارت با دستگاه حضور و غیاب ندارد. بلکه در این روش فرد با نزدیک کردن کارت به سنسور تعبیه شده بر روی دستگاه حضور و غیاب، عملیات احراز هویت خود را انجام داده و به نوعی ثبت و ذخیره تردد انجام می پذیرد.

این روش از احراز هویت دارای مشکلات کارت های تماسی و خرابی های اسلات نیست اما اگر کارتی که در اختیار فرد قرار دارد در معرض رطوبت قرار گرفته یا به آن ضربه ای وارد شود، ممکن است سنسور دستگاه دیگر آن را شناسایی نکرده و عملکرد دستگاه با اختلال روبرو شود.

امکان تقلب در این دستگاه ها

علاوه بر مشکلات گفته شده که شامل اشکال در سنسور یا خرابی اسلات کارت بود، یکی دیگر از نقطه ضعف های بزرگ دستگاه های حضور و غیاب کارتی، امکان تقلب در آن ها است. همان طور که می دانید، هدف از بکارگیری دستگاه های حضور و غیاب اتوماتیک، کاهش خطاهای ممکن به حداقل موارد است.

در گذشته که از نیروی انسانی برای ثبت ترددها استفاده می شد، خطاهای مختلفی رخ می داد و این خطاها عملکرد سیستم و سازمان را با مشکل روبرو می کردند. با ورود دستگاه های حضور و غیاب، دیگر خیال مدیران سازمان ها از بابت تقلب این دستگاه ها راحت شد و آن ها با خیال راحت به این سیستم ها اعتماد کردند.

دستگاه حضور و غیاب کارتی، به دلیل آن که از عوامل هویتی و بیومتریک مثل اثر انگشت و چهره برای شناسایی فرد استفاده نمی کند، با تهدیدات زیادی از جمله تقلب افراد روبرو است. به طوری که یک فرد می تواند با دادن کارت خود به دیگری، بدون این که شخصاً در کنار دستگاه و محل کار حضور داشته باشد حضور خود را ثبت کند.

البته امروزه این نوع از تقلب ها به دلیل افزایش راهکارهای امنیتی و نظارتی خیلی کم شده اما باز هم امکان تقلب فرد در دستگاه های حضور و غیاب کارتی نسبت به دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی و تشخیص چهره بسیار بیشتر است.

مشکلات دستگاه حضور غیاب اثر انگشتی
مشکلات و معایب دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشتی

مشکلات و معایب دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشتی

در قسمت زیر به رایج ترین مشکلات و معایب دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشتی اشاره کرده ایم.

نکته مهم  مطلب پیشنهادی :((نحوه صحیح ثبت اثر انگشت در دستگاه حضور و غیاب))

عدم شناسایی اثر انگشت

در واقع اصلی ترین مشکلی که دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشتی با آن روبرو هستند، عدم شناسایی انگشت کاربر است. به طوری که اگر انگشت فرد مرطوب یا خیس باشد یا سنسور اسکن اثر انگشت دستگاه خراب شده باشد، پروسه ثبت تردد فرد انجام نمی شود. در قسمت زیر این مشکل در دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشتی را به صورت تخصصی تری بررسی کرده ایم.

خرابی سنسور اثر انگشت دستگاه

طبیعتاً وقتی برای بلندمدت از دستگاه هایی که قطعات الکترونیکی در آن ها به کار رفته استفاده می کنید، عملکرد آن ها با مشکلات جزئی یا کلی روبرو شده و این دستگاه ها را دچار استهلاک می کند. استهلاک دستگاه های حضور و غیاب نیز به دلیل وجود قطعات الکترونیکی در آن ها کاملاً محسوس بوده و باعث اختلال در عملکردشان می شود.

این موضوع در رابطه با دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشتی بیش از سایر دستگاه های حضور و غیاب صدق می کند. چرا که در این نوع از سیستم حضور و غیاب، کاربر به طور مستقیم با سنسور دستگاه در تماس بوده و هر کاربر حداقل یک بار آن را لمس می کند.

همین موضوع باعث می شود در طولانی مدت، عملکرد سنسور ضعیف شده و مشکل ساز شود. استهلاک سنسور اثر انگشت در دستگاه های حضور و غیاب به معنی پایان عمر این دستگاه ها نیست و سرویس و تجهیز آن ها این مشکل را برطرف می کند.

اما از آن جایی که سنسور اثر انگشت به عنوان مهم ترین بخش در این دستگاه ها عمل می کند، پس از خراب شدن آن ها بهتر است دستگاه را سرویس کامل کرده و یا در صورت امکان، آن را تعویض و دستگاه جدید را جایگزین نمایید.

راهکار دیگری که از ایجاد این مشکل جلوگیری می کند، استفاده از دستگاه هایی است که در کنار عملکرد شناسایی اثر انگشت، از روش های شناسایی دیگری مثل کد یا کارت هم پشتیبانی می کنند.

کثیف بودن سطح سنسور اسکن دستگاه

مشکل دیگری که در دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشتی ممکن است رخ دهد، عدم شناسایی کاربر به دلیل کثیف بودن سنسور اسکن اثر انگشت است. این مشکل می تواند به دلیل وجود گرد و خاک یا رطوبت در سطح سنسور باشد. برای حل این مشکل، با یک دستمال نرم و مناسب، سطح سنسور را به خوبی تمیز کرده تا عملیات اسکن اثر انگشت بدون دخالت عوامل خارجی صورت پذیرد.

آلودگی و مشکلات مربوط به انگشت فرد

بجز موارد گفته شده، گاهی اوقات سطح انگشت فرد دچار آلودگی است. این آلودگی مانع از تماس کامل انگشت یا سطح سنسور دستگاه شده و باعث می شود عملیات شناسایی فرد به درستی صورت نگیرد. از این گذشته، زخم یا خراشیدگی سطح انگشت فرد نیز موجب اختلال در شناسایی وی می شود.

در این مواقع، بایستی سطح انگشت خود را به خوبی پاکسازی کرده و مجدداً تست کنید. همچنین برخی از دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشتی، قابلیت شناسایی و ذخیره چند اثر انگشت از یک فرد را دارا می باشند.

اگر دستگاه مقابل شما از این نوع باشد، به راحتی می توانید چندین اثر انگشت برای هر کاربر تعریف کرده و اگر پروسه شناسایی وی با یک انگشت به دلیل کثیف بودن آن انجام نشد، با انگشت های دیگر صورت پذیرد.

معایب دستگاه های حضور و غیاب تشخیص چهره
معایب دستگاه حضور غیاب تشخیص چهره

مشکلات و معایب دستگاه های حضور و غیاب تشخیص چهره

در قسمت زیر به رایج ترین مشکلات و معایب دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشتی اشاره کرده ایم.

عدم تشخیص چهره کاربر

همان طور که می دانید، دستگاه تشخیص چهره دستگاهی است که عملکرد آن بر اساس اسکن کامل صورت فرد انجام می شود. به طوری که اگر کوچک ترین مشکلی در نور و شرایط محیط ایجاد شده و این مشکل باعث جلوگیری از عملکرد دقیق دستگاه شود، ثبت تردد کاربر انجام نخواهد شد. به همین خاطر، در دستگاه های حضور و غیاب تشخیص چهره، یکی از مهم ترین فاکتورها محل نصب دستگاه است.

این محل بایستی چند ویژگی داشته باشد؛ یکی این که دستگاه در ارتفاع مناسبی نصب شود. ارتفاع مناسب، سطحی است که چهره فرد در آن کاملاً واضح دیده می شود. پس اگر دستگاه خیلی پایین تر یا خیلی بالاتر از میانگین قد افراد نصب شود، شناسایی چهره آن ها سخت تر خواهد بود.

از این گذشته، فاکتور نور محیط نیز مورد دیگری است که در محل نصب دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره حائز اهمیت است. نور تاثیر زیادی در شناسایی چهره داشته و دستگاه نباید در محل تاریک یا خیلی روشن نصب شود. محیط مرطوب و فضایی که دمای آن خیلی زیاد یا کم باشد هم محیط های مناسبی برای نصب این دستگاه ها نیستند.

چرا که سنسورهای دستگاه را دچار مشکل کرده و شناسایی چهره فرد را با اختلال روبرو می کنند. پس به محل نصب سیستم حضور و غیاب تشخیص چهره دقت کافی نموده تا با مشکلات احتمالی یادشده روبرو نشوید.

اختلال در شناسایی چهره افراد دوقلو

دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره از اجزای صورت افراد برای شناسایی آن ها استفاده می کند. البته برخی از این دستگاه ها، از فاکتور هویتی عنبیه چشم که یک فاکتور اختصاصی در هر فرد است استفاده می نمایند اما اغلب دستگاه های تشخیص چهره فاکتورهای صورت افراد را در نظر می گیرند.

این یعنی این دستگاه ها در شناسایی افراد دو قلو به دلیل آن که فاکتورهای چهره شان بسیار شبیه به هم است، به احتمال زیاد دچار خطا می شوند. البته این مورد یک مورد کمیاب و خاص است اما به طور کلی جزو ایرادات و مشکلات دستگاه های حضور و غیاب تشخیص چهره می باشد.

در حال حاضر سیستم های تشخیص چهره ای وارد بازار شده که این مشکل را برطرف نموده و افراد دوقلو با ویژگی های یکسان را تفکیک میکند.

در حال ارسال
نظرات کاربر
5 (3 رای)
به بالا بروید