کنترل تردد سازمانی

در این مقاله خواهید آموخت

در این بخش از سایت طلوع پردیس، به مقوله کنترل تردد سازمانی پرداخته و ابعاد مختلف آن را بررسی کرده ایم. با ما همراه باشید.

انواع دستگاه های کنترل تردد سازمانی

یکی از مفاهیم پرتکرار در حوزه نظارت و کنترل بر فعالیت های اعضای یک مجموعه یا یک سازمان، کنترل تردد سازمانی است. منظور از مفهوم کنترل تردد سازمانی، ثبت، ضبط، نگهداری و نظارت بر تمام اطلاعات حاصل شده از رفت و آمدهای پرسنل در یک مجموعه است. وقتی صحبت از سازمان به عمل می آید، منظور ما ساختاری است که قوانین خاصی در آن جاری بوده و ویژگی های مشخصی هم دارد. در مقوله کنترل تردد سازمانی، مجموعه ای از تجهیزات الکترونیکی و مکانیکی به صورت کاملاً یکپارچه و هماهنگ به کار گرفته شده و این تجهیزات در نهایت به یک سرور اصلی و مرکزی متصل می شوند. نوع عملکرد نرم افزارهایی که به این تجهیزات متصل هستند با یکدیگر تفاوت دارد. به طوری که اگر شما از دستگاه های کنترل تردد سازمانی یک برند و یک شرکت خاص استفاده کنید، به طبع از نرم افزارهای مخصوصی که همان شرکت تهیه کرده بهره مند خواهید شد. از این گذشته، عملکرد دستگاه های کنترل تردد نیز با یکدیگر تفاوت های چشمگیری دارد. این دستگاه ها در مدل های مختلفی ارائه می شوند که از نظر شکل و شمایل و پروسه شناسایی کاربران، در حالات مختلفی طبقه بندی می شوند.

انواع دستگاه کنترل تردد براساس نحوه شناسایی کاربر

اگر بخواهیم دستگاه های کنترل تردد یا همان دستگاه کنترل دسترسی را از نظر نحوه شناسایی افراد به سه گروه شاخص و اصلی تقسیم بندی نماییم، می توان موارد زیر را نام برد:

دستگاه کنترل تردد کارتی: در این دستگاه ها، عامل شناسایی کاربر به صورت یک کارت یا تگ تعریف شده و اگر فرد آن را در معرض دستگاه قرار دهد، هویت وی شناسایی خواهد شد.

دستگاه کنترل تردد اثر انگشت: دستگاه های کنترل تردد اثر انگشت، دستگاهی بیومتریک بوده و عامل شناسایی افراد در آن ها اثر انگشت می باشد. همان طور که می دانید، اثر انگشت هر فرد با فرد دیگر متمایز است و همین موضوع باعث شده امنیت این دستگاه ها در سطح بالایی قرار داشته باشد.

دستگاه کنترل تردد تشخیص چهره: دستگاه های کنترل تردد تشخیص چهره نیز جزو دستگاه های بیومتریک به شمار آمده و از عناصر چهره فرد (مثل فاصله چشم و ابرو، پیشانی، بینی و دهان) برای شناسایی وی استفاده می کند. این دستگاه ها مدل های مختلفی داشته و به نسبت دو مدل بالا پیشرفته تر هستند.

دستگاه کنترل تردد رمز عبور: در این نوع از دستگاه های کنترل تردد و دسترسی، کاربران برای احراز هویت و ایجاد دسترسی به بخش های مربوطه از رمزعبور استفاده می کنند. اگر فردی رمزعبور صحیح را با استفاده از صفحه کلیک تعبیه شده وارد نماید، دستگاه هویت وی را احراز کرده و دسترسی و تردد او ثبت می شود.

دستگاه کنترل تردد عنبیه چشم: همان طور که می دانید، عنبیه چشم هر فرد در کنار مواردی مثل اثرانگشت به عنوان فاکتور هویتی وی شناخته می شود. این یعنی عنبیه تمام افراد با یکدیگر تفاوت داشته و هر فرد از عنبیه ای خاص با ویژگی های متمایز با دیگران برخوردار است. دستگاه های کنترل تردد ذکر شده با استفاده از بررسی عنبیه چشم افراد، هویت آن ها را احراز کرده و دسترسی مربوطه را برای آن ها فعال می کند.

انواع سیستم کنترل تردد براساس شکل و شمایل

موارد یادشده، به انواع سیستم کنترل تردد از نظر نوع شناسایی کاربران اشاره داشت. حال اگر بخواهیم انواع سیستم های کنترل تردد را از نظر شکل و شمایل و نحوه تردد افراد بررسی نماییم، می توان به سیستم هایی مثل گیت کنترل تردد شیشه ای، گیت کنترل تردد میله ای، گیت کنترل تردد تمام قد و … اشاره نماییم. تمامی این مدل ها در مجموعه های گوناگون کارآمد بوده و ویژگی های خاص و متمایزی دارند. برای مشاهده محصولات کنترل تردد در سایت طلوع پردیس می توانید از لینک های موجود در این مقاله یا منوهای دیگر سایت وارد صفحه مخصوص آن ها شوید. این محصولات در انواع مختلفی بوده و هم از لحاظ عملکردی (کارت، اثر انگشت، تشخیص چهره) و هم از لحاظ شیوه تردد کاربر (میله ای، شیشه ای، تمام قد و …) در طلوع پردیس موجود می باشند.

 کنترل تردد سازمانی
کنترل تردد سازمانی

کاربردهای سیستم کنترل تردد سازمانی

با استفاده از سیستم های کنترل تردد سازمانی، می توان تمام ترددهای مربوط به کارمندان، مهمانان، خودروها و به طور کلی تمام عوامل خارجی و داخلی مربوط به یک مجموعه را ثبت کرد و اطلاعات ارزشمندی از آن ها بدست آورد. ثبت و کنترل تردد در سازمان ها از چند جهت برای مدیران مجموعه حائز اهمیت است. یکی این که با خرید دستگاه کنترل تردد امنیت مجموعه به شدت افزایش پیدا می کند. حفاظت و حراست کامل از تجهیزات، امکانات، اسناد و غیره با استفاده از یک سیستم کنترل تردد قابل اعتماد و حرفه ای به طور کامل حاصل می شود. از این گذشته، با تعیین سطح دسترسی افراد به اتاق ها و بخش های مختلف می توان مطمئن بود که هیچ فرد غیرمجازی به بخش های حساس و محرمانه ورود پیدا نخواهد کرد. سومین مزیت بکارگیری سیستم کنترل تردد سازمانی، اطلاعاتی است که از ثبت تردد کاربران به دست می آید. این اطلاعات استفاده های مختلفی دارد. برای مثال مدیر یک سازمان می تواند دسترسی و تردد یک سری از پرسنل را به یک بخش محدود کرده و به این شکل نظم و انضباط بیشتری در مجموعه ایجاد نماید.

مزایای کنترل تردد سازمانی

سیستم های کنترل تردد سازمانی مزیت های زیادی را برای سازمان های مختلف به ارمغان می آورند که در قسمت زیر به سه مورد اساسی و مهمِ آن اشاره کرده ایم.

برقراری امنیت هوشمندانه و کامل در مجموعه

بارها و بارها در مقالات مختلف طلوع پردیس به این نکته اشاره کردیم که امنیت مهم ترین رکن در بسیاری از سازمان ها و ادارات است. در واقع اگر امنیت در یک سازمان و مجموعه وجود نداشته باشد، افراد داخل مجموعه نمی توانند فعالیت های خود را به شکل صحیح و اصولی انجام دهند. بزرگ ترین مزیتی که دستگاه های کنترل تردد سازمانی برای مدیران و اعضای یک مجموعه به ارمغان می آورد، کنترل تردد هوشمند و حفظ امنیت سازمان است. در گذشته که نیروی انسانی این وظیفه را برعهده داشت، امکان اشتباه و رخ دادن خطا به شکل قابل توجهی وجود داشت اما امروزه دستگاه های اتوماتیک جای نیروی انسانی را گرفته و با صفر کردن امکان اشتباه و خطا، امنیت سازمان را تامین کرده و تهدیدات موجود را به حداقل می رسانند. به همین خاطر هر سازمان و تشکلی برای حفظ امنیت خود بایستی از این دستگاه ها استفاده نموده و راهکارهای پیشرفته را جایگزین راهکارهای سنتی نماید.

یکپارچه سازی سیستم های نظارت و کنترل

کنترل تردد سازمانی، به یکپارچه سازی تمام سیستم ها و تجهیزات موجود در یک سازمان اشاره دارد. به طوری که از دوربین های مداربسته گرفته تا سیستم های اعلام حریق، دستگاه های کنترل تردد و … همگی با یکدیگر در ارتباط بوده و در برخی موارد از یکدیگر تاثیر می گیرند. یکی از مزایای کنترل تردد یکپارچه در سازمان، انجام روتین تر فعالیت ها و افزایش ضریب امنیتی بخش های مختلف مجموعه است. این مزیت همچنین به مدیران مجموعه این امکان را می دهد تا دیتاها و اطلاعات آماری دقیق تری را به دلیل یکپارچه بودن سیستم در اختیار داشته باشند.

امکان تهیه اتوماسیون کنترل تردد اختصاصی

اتوماسیون کنترل تردد یکپارچه سازمانی امکان شخصی سازی برای هر مجموعه و سازمان را دارد. از آن جایی که نیازهای سازمانی ارتباط مستقیمی با نوع فعالیت های آن دارد، اتوماسیون های کنترل تردد بایستی به گونه ای طراحی شوند که تمام این نیازها را هدف گرفته و در راستای رفع آن ها عمل کنند. به همین خاطر مقوله اتوماسیون کنترل تردد سفارشی در طول این سال ها همواره مطرح بوده و بسیاری از سازمان ها، سخت افزار و نرم افزار مربوط به اتوماسیون کنترل تردد را برای پوشش کامل نیازهای امنیتی خود به صورت اختصاصی طراحی کرده اند. شما هم اگر مدیر یک مجموعه ای با فعالیت های خاصی بوده و سعی در پوشش کامل نیازهای امنیتی مجموعه تان دارید، در ابتدا از محصولات مربوط به کنترل تردد در سایت طلوع پردیس بازدید نموده و در صورت تشخیص برای طراحی اختصاصی اتوماسیون کنترل تردد سفارشی، با مشاورین ما در تماس باشید. پرسنل ما در شرکت طلوع پردیس اتوماسیون کنترل تردد و دسترسی موردنظر شما را با استفاده از فاکتور شناسایی موردنظر و گیت کنترل تردد مطلوب شما طراحی و پیاده سازی خواهند کرد.

اتوماسیون کنترل تردد سازمانی
اتوماسیون کنترل تردد سازمانی

اهداف سیستم کنترل تردد سازمانی

در کنار کاربردها و مزایایی که برای سیستم های کنترل تردد سازمانی مطرح است، این سیستم ها اهدافی هم دارند که این اهداف به آن ها معنی می بخشد. اگر بخواهیم نیم نگاهی به برخی از اهداف سیستم های کنترل تردد سازمانی بیاندازیم، می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • پروسه تشخیص و تایید هویت افراد مجاز برای ورود به محیط سازمان و بخش های مختلف در سریع ترین زمان ممکن و دقیق ترین شکل احراز هویت انجام شود.
  • امکان تعیین مجوز برای ورود یا خروج افراد یک بخش های مختلف یک سازمان، تنها با استفاده از نرم افزاری که در اختیار مدیریت یا افراد مجاز؛ است امکان پذیر شود.
  • در صورت لزوم، اطلاعات دقیق و لحظه ای از تردد کاربر در بازه های زمانی مشخص قابل مشاهده بوده و موقعیت مکانی فعلی وی در سازمان مشخص باشد.
  • محاسبه مدت زمان حضور یک فرد احراز شده در بخش های گوناگون یک سازمان، به شکلی ساده و در قالب اعداد و ارقام در نرم افزار یکپارچه سازی کنترل تردد سازمانی قابل مشاهده باشد.
  • امکان تهیه گزارش دقیق از تردد تمام پرسنل، ارباب رجوع ها، مدیران و افراد دیگر در داخل سازمان وجود داشته باشد.
  • امکان تقلب بین کاربران از بین رفته و تمام ترددهای ثبت شده مربوط به فعالیت واقعی و انجام شده پرسنل و کارمندان باشد.
  • به دلیل اتوماتیک بودن پروسه احراز هویت و عدم دخالت نیروی انسانی، فعالیت های سازمان شکل سریع تری به خود گرفته و کارها بهتر و دقیق تر پیش برود.

این موارد در کنار ده ها مورد دیگر، اهدافی هستند که برای سیستم های یکپارچه کنترل تردد سازمانی مطرح بوده و اگر مدیریت یک مجموعه توانایی دستیابی به آن ها را داشته باشد، می تواند در مسیر درست گام برداشته و اهداف اصلی سازمان را به خوبی پیاده سازی نماید.

در حال ارسال
نظرات کاربر
4.75 (4 رای)
به بالا بروید