در این مقاله از سایت طلوع پردیس به بررسی راهکار کنترل تردد در سازمان ها پرداخته و سیستم کنترل تردد سازمانی یکپارچه و انواع آن را بررسی کرده ایم. با ما همراه باشید.
مقدمه مطلب
یکی از چالش های مهم و اساسی که بسیاری از سازمان ها، وزارتخانه ها و ارگان های مختلف با آن مواجه هستند، کنترل رفت و آمد پرسنل و مدیریت آن هاست. مهم ترین شاخصه برای موفقیت یک مجموعه و رسیدن آن به اهداف ایده آل، نظم و انضباط کارکنان و پرسنل آن مجموعه است. این یعنی اگر سازمان و نهادی نتواند با اعمال راهکارهای صحیح، کنترل و مدیریت پرسنل خود را به دست گرفته و نظم و انظباط خوبی را در محیط جاری نماید، نخواهد توانست به آن چه هدف گذاری کرده است برسد.
به همین خاطر موضوع کنترل تردد کارکنان و حتی مراجعه کنندگان به سازمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. هر سازمان و نهادی با توجه به وسعت و تعداد اعضای مجموعه خود، نیازمند یک سری تجهیزات می باشد.
این تجهیزات در سه بخش تجهیزات امنیتی، تجهیزات کنترلی و تجهیزات نظارتی طبقه بندی می شوند. در تجهیزات امنیتی، مواردی مثل دوربین مداربسته و در تجهیزات نظارتی و کنترلی مواردی مثل گیت کنترل تردد مطرح می باشند. این تجهیزات نیز بسته به سطح فعالیت مجموعه، به تنهایی در طبقه بندی های مختلفی قرار می گیرند. در نهایت وقتی سخن از نظم و انضباط در یک سازمان می شود، علاوه بر تردد پرسنل مجموعه، تردد خودروهای آن ها و تمام مراجعه کنندگان نیز بایستی در نظر گرفته شود.
کارشناسان و متخصصین حوزه امنیت و تجهیزات نظارتی، از سیستم های کنترل تردد برای ایجاد نظم و کنترل رفت و آمد کارکنان استفاده می کنند. این سیستم ها علاوه بر ایجاد نظم سازمانی، به مدیریت نیز در یافتن یک سری آمارها کمک می کند. ما در این مقاله از سایت طلوع پردیس، علاوه بر تعریف گیت کنترل تردد، قصد داریم به راهکار کنترل تردد سازمانی یکپارچه نیز اشاره ای داشته و با بررسی انواع گیت کنترل تردد، کلیات این راهکار را در کنار شما عزیزان مرور کنیم.
سیستم کنترل تردد یکپارچه
کنترل تردد سازمانی یکپارچه راهکاری عالی برای کنترل رفت و آمد کاربران در یک مجموعه است. وقتی صحبت از کنترل تردد سازمانی یکپارچه می کنیم، منظورمان ساختاری است که به صورت هماهنگ و مرتبط، تمام فعالیت های یک سازمان را ثبت، ذخیره و پردازش می کند. برای پیاده سازی این راهکار، بایستی در تمام ورودی ها و خروجی ها از دستگاه های کنترل تردد استفاده شده و این دستگاه ها به نرم افزار یکپارچه ای که دیتاهای بدست آمده را با یکدیگر تطبیق داده و ادغام می کند متصل شود.
با کمک راهکار کنترل تردد سازمانی یکپارچه، مدیریت یک مجموعه می تواند تمام اطلاعات مربوط به رفت آمد کارمندان مجموعه، ارباب رجوع، تردد خودروها در پارکینگ، انبارها و غیره را به طور کامل رصد کرده و اطلاعات بدست آمده را در قالب نمودارهای آماری مدون و قابل فهم در اختیار داشته باشد.
از جمله تجهیزاتی که در کنترل تردد سازمانی یکپارچه استفاده می شود می توان به انواع دستگاه های شناسایی (با امکان تشخیص چهره، اثرانگشت، کارت وکد)، درب های اتوماتیک، قفل های برقی، راهبند پارکینگ، گیت میله ای، گیت تمام قد و غیره اشاره کرد. به طور کلی هر موردی که به ثبت ترددها در یک سازمان کمک کند، جزو تجهیزات زیرمجموعه این راهکار به شمار می رود.
اگر شما عزیزان هم به دنبال پیاده سازی راهکار یکپارچه کنترل تردد سازمانی برای مجموعه خود هستید، با شرکت طلوع پردیس در تماس باشید تا مشاورین ما در این مسیر راهنمایی تان نمایند. در ادامه، به سه مورد از تجهیزات کنترل تردد که شامل سیستم کنترل تردد کارتی، اثر انگشت و تشخیص چهره می باشند اشاره کرده ایم.
عملکرد سیستم کنترل تردد
عملکرد سیستم های کنترل تردد، به محل بکارگیری آن ها بستگی دارد. به طوری که برخی از این سیستم ها، روی گیت های کنترل تردد نصب می شود. گیت های میله ای، شیشه ای، تمام قد و مدل های دیگر با استفاده از سیستم کنترل تردد باعث ثبت و کنترل تردد کاربران می شوند. گیت کنترل تردد در واقع به عنوان یک مانع فیزیکی عمل کرده و در صورت عدم تایید و احراز هویت کاربر توسط دستگاهی که روی گیت نصب میشود، اجازه تردد را به وی نمی دهد.
برخی از سیستم های کنترل تردد نیز به قفل الکترونیکی درب ها متصل شده و کاربر وقتی توسط دستگاه احراز هویت شد، قفل الکترونیکی باز شده و فرد می تواند از درب عبور کند.
بسته به نوع فعالیت مجموعه، از سیستم ها و گیت های کنترل تردد مختلفی استفاده می شود. برای مثال، در یک بیمارستان یا محیط اداری، از سیستم های کنترل ترددی که به قفل الکترونیکی درب ها متصل هستند استفاده شده و در محل های عمومی تر مثل مترو یا ایستگاه قطار، از انواع گیت های کنترل تردد میله ای، شیشه ای و غیره استفاده می شود. شایان ذکر است سیستم های کنترل ترددی که به درب متصل می شوند، از دستگاهی به نام کنترلر برخوردارند.
هر کنترلر به نرم افزارهای مخصوصی وصل می شود و در نهایت تمام دیتاهای کنترلرها روی سرور اصلی اجرا می شود. سیستم های کنترل تردد قابلیت اتصال به سیستم های هشداردهنده مثل آلارم و سیستم ویدئویی هم دارند. به طوری که اگر کسی از درب عبور کرد و وارد ساختمان شد، سیستم ویدئویی فعال شده و ورود وی را ثبت کند.
سیستم آلارم نیز در مواقعی فعال می شود که کاربر قصد ورود غیرمجاز به ساختمان را داشته باشد. در هنگام انتخاب سیستم کنترل تردد، حتماً به نوع فعالیت مجموعه تان توجه کنید تا با در نظر گرفتن آن، بهترین راهکار کنترل تردد را پیاده سازی نمایید.
انواع اتوماسیون کنترل تردد
به طور کلی، دستگاه های کنترل تردد بازار هم از طریق فاکتور یا روش های شناسایی و احراز هویت کاربران و هم از طریق ساختار عملکردی دستگاه طبقه بندی می شوند. اگر نگاهی به دستگاه های کنترل تردد بازار بیاندازید، با مدل های مختلفی روبرو خواهید شد که هر کدام از روش ویژه ای برای شناسایی افراد استفاده می کنند.
عملکرد عمده این دستگاه ها براساس کارت، اثر انگشت و تشخیص چهره افراد می باشد. البته ناگفته نماند تنوع دستگاه های کنترل تردد از نظر روش شناسایی در بازار بیش از این سه مدل بوده و علاوه بر مواردی مثل تشخیص چهره، اثرانگشت، کارت و کد، دستگاه هایی که از عنبیه چشم یا اسکن کف دست و … تردد و دسترسی افراد را کنترل می کنند نیز وجود دارند.
از این گذشته، برخی از دستگاه های حضور و غیاب یا شناسایی دارای خروجی رله و اتصالات سریالی هستند که به عنوان سیستم کنترل تردد محسوب شده و قابلیت اتصال به درب های اتوماتیک، انواع گیت کنترل تردد، راهبند پارکینگ و انواع قفل الکتریکی را دارا می باشند. تمام موارد ذکر شده در مجموع اتوماسیون های کنترل تردد را تشکیل داده و دسترسی افراد به بخش های مختلف را محدود می کنند. در ادامه با معرفی دستگاه های کنترل ترددی که از عوامل شناسایی کارت، اثر انگشت و چهره افراد استفاده می کنند در خدمت شما عزیزان خواهیم بود.
اتوماسیون کنترل تردد کارتی
دستگاه های کنترل تردد کارتی، یکی از دستگاه های کنترل ترددی هستند که در گذشته استفاده بسیاری زیادی از آن ها می شد و امروزه نیز در خیلی از سازمان ها و ادارات بکار گرفته می شوند. نحوه عملکرد این دستگاه ها به این شکل است که کاربر هنگام ورود و خروج از محل های مشخص شده، کارت مخصوص یا تگی که در اختیار دارد را به دستگاه معرفی می کند. معرفی کارت به دستگاه با قرار دادن آن روبروی محل تعبیه شده صورت می پذیرد. این کارت ها بدون نیاز به تماس با دستگاه و با استفاده از تکنولوژی RFID عمل می کنند.
در دستگاه های کنترل تردد کارتی سنسورهایی تعبیه شده که در کنار کارت های مخصوص، از تکنولوژی RFID برخوردار هستند. به همین خاطر کاربر می تواند تنها با قرار دادن کارت روبروی دستگاه، آن را معرفی نماید.
در دستگاه های کنترل تردد کارتی، مزیت ها و معایب زیادی نهفته است. از جمله مزیت های این دستگاه ها می توان به هزینه راه اندازی کم و قیمت مناسب اشاره کرد؛ عیب و مشکل بزرگ این دستگاه ها نیز امکان تقلب در آن هاست. به طوری که یک کاربر می تواند با سپردن کارت یا تگ مخصوص خود به فرد دیگر، حضور خود را بدون آن که واقعاً در مجموعه حاضر شود ثبت کند.
اتوماسیون کنترل تردد اثر انگشتی
دستگاه های کنترل تردد اثر انگشتی، یک راهکار عالی برای ثبت رفت و آمدهای اعضای یک مجموعه می باشد. این روش نسبت به روش کارتی از امنیت بالاتری برخوردار بوده و امکان تقلب اثرانگشت در آن بسیار اندک است. همان طور که از نام این دستگاه کنترل تردد پیداست، کاربر می بایست از عامل هویتی اثر انگشت برای شناسایی خود استفاده نماید.
از جمله مشکلاتی که پیرامون این دستگاه ها مطرح است، خرابی سنسور شناسایی اثر انگشت، کثیف بودن انگشت و همچنین عدم امکان ثبت اثر انگشت در بسیاری از فعالیت ها مثل فعالیت های صنعتی است.
همچنین از آن جایی که در این دستگاه ها، کاربر می بایست با دستگاه تماس فیزیکی برقرار نماید، امکان انتقال بیماری ها و ویروس های مختلف نیز در آن ها وجود دارد. به طور کلی، با در نظر گرفتن مزایا و معایب دستگاه کنترل تردد اثر انگشتی می توان این دستگاه ها را تجهیزاتی کارآمد و مفید برای ثبت تردد افراد در یک مجموعه دانست.
اتوماسیون کنترل تردد تشخیص چهره
دستگاه های کنترل تردد تشخیص چهره دارای دوربین های مخصوصی هستند که این دوربین ها از طریق بررسی فاکتورهای منحصر به فرد چهره افراد اقدام به شناسایی هویت آن ها و ثبت ترددشان می کند. شیوه کار دستگاه های کنترل تردد تشخیص چهره به این شکل است که ابتدا کاربر برای نخستین بار فرآیند شناسایی خود را توسط دستگاه انجام داده و اطلاعات مربوط به چهره وی در حافظه سیستم ذخیره می شود. سپس در دفعات بعدی، تنها با قرار گرفتن روبروی دوربین دستگاه، چهره وی در کمتر از یک ثانیه شناسایی شده و تردد وی ثبت می شود.
مطلب پیشنهادی: تفاوت سیستم حضور غیاب و کنترل دسترسی
در دستگاه های تشخیص چهره مدرن و پیشرفته که از آخرین تکنولوژی روز دنیا برخوردار هستند، چهره افراد در شرایط گوناگون قابل شناسایی است. به طوری که اگر فردی ماسک بزند یا خانمی آرایش زیادی پس از شناسایی اولیه داشته باشد، دستگاه چهره فرد را تشخیص داده و تردد وی را ثبت خواهد کرد. در دستگاه های قدیمی که فناوری به کار رفته در آن ها پاسخگوی تمام شرایط و حالات نبود، این مسئله موجب ایجاد مشکلات متعددی برای مجموعه می شد. در دستگاه های تشخیص چهره ویردی این مورد به شکل کامل در نظر گرفته شده و تشخیص چهره افراد در حالات گوناگون وجود دارد.
به همین خاطر امکان تقلب در این دستگاه ها وجود نداشته و چهره تقلبی، فیلم زنده، تصویر کاربر و ماسک سه بعدی به راحتی تشخیص داده می شود.
به بیان دیگر، امکان دور زدن دستگاه کنترل تردد تشخیص چهره ویردی تحت هیچ شرایطی وجود ندارد. قیمت دستگاه های تشخیص چهره کمی بیشتر از مدل های دیگر است اما اساس کار آن ها مدرن تر بوده و از سیستم های پیشرفته تری هم برخوردار هستند. برخی از مشاغل خاص که امکان استفاده از کارت و اثر انگشت در آن ها وجود ندارد، از دستگاه کنترل تردد تشخیص چهره (که بدون هرگونه تماس فیزیکی کاربر با دستگاه است) استفاده می کنند.
پر فروش ترین دستگاه های تشخیص چهره برند ویردی کره جنوبی:
دستگاه حضور و غیاب و کنترل تردد UBio-x pro lite